Hellenic Cables-Η Hellenic Cables προχωρά σε σημαντικές επενδύσεις που θα της επιτρέψουν να ανταποκριθεί άμεσα στις αυξανόμενες απαιτήσεις για τον εξηλεκτρισμό και την ενεργειακή μετάβαση

Η Hellenic Cables, μέσω του επενδυτικού προγράμματος, στοχεύει να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της στην πρώτη γραμμή της ενεργειακής μετάβασης

Αθήνα, 20 Ιανουαρίου 2022

H Hellenic Cables, το τμήμα καλωδίων της Cenergy Holdings και κορυφαίος πάροχος λύσεων μεταφοράς ενέργειας και δεδομένων, ξεκινά ένα επενδυτικό πρόγραμμα της τάξης των 80 εκατομμύριων ευρώ. Το επενδυτικό αυτό πρόγραμμα θα έχει διετή ορίζοντα ολοκλήρωσης και στόχο την αντιμετώπιση της αυξανόμενης ζήτησης για εξηλεκτρισμό, ως αποτέλεσμα της ταχείας μετάβασης σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σημαντική επέκταση του εργοστασίου τεχνολογίας αιχμής υποβρυχίων καλωδίων της Hellenic Cables στην Κόρινθο που θα διπλασιάσει την παραγωγική δυναμικότητα υποβρυχίων καλωδίων, θα παρέχει επιπλέον δυνατότητα αποθήκευσης, καθώς και εκτεταμένες αναβαθμίσεις των λιμενικών εγκαταστάσεων. Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία προχώρησε στην απόκτηση όμορης ιδιοκτησίας συνολικής έκτασης 43 στρεμμάτων.

Με τη συγκεκριμένη επένδυση η Hellenic Cables θα ενισχύσει το υπάρχον κέντρο βιομηχανικής αριστείας για ένα ευρύ φάσμα υποβρυχίων καλωδίων, μέσης έως και υπερυψηλής τάσης που απαιτούνται σε ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές, όπως των παράκτιων αιολικών πάρκων (Offshore Wind), των υποθαλάσσιων διασυνδέσεων και παράκτιων πλατφορμών μεταφοράς ισχύος (Power-From-Shore).

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αναμένεται στο άμεσο μέλλον να πρωταγωνιστήσουν σε αυτή την προσπάθεια, με το μεγαλύτερο μέρος της επέκτασής τους να προέρχεται από την υπεράκτια αιολική ενέργεια. Επιπλέον, οι διασυνδέσεις δικτύων τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο, θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας.
Η Hellenic Cables, μέσω του σημαντικού επενδυτικού προγράμματος, στοχεύει να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της στην πρώτη γραμμή της ενεργειακής μετάβασης. Οι επενδύσεις θα της επιτρέψουν να υλοποιήσει αποτελεσματικά ένα ρεκόρ υψηλών παραγγελιών προς εκτέλεση και να εξυπηρετήσει την αυξανόμενη ζήτηση, καθώς και τις υψηλότερες προσδοκίες των πελατών και των συμμετόχων της.

Ο κος Αλέξης Αλεξίου, CEO της Cenergy Holdings και της Hellenic Cables σχολίασε: «Οι επενδύσεις αυτές αποτελούν ιστορικό βήμα στο όραμα της Hellenic Cables να γίνει βασικός παράγοντας της ενεργειακής μετάβασης με ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών που πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας, ασφάλειας και βιώσιμης ανάπτυξης. Με αυτό το επενδυτικό πρόγραμμα ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες και τις φιλοδοξίες των πελατών και των συμμετόχων μας αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δέσμευση μας να συμβάλλουμε στην παγκόσμια προσπάθεια για ένα πιο βιώσιμο μέλλον».

Σχετικά με την Ελληνικά Καλώδια (Hellenic Cables)

Η Ελληνικά Καλώδια (Hellenic Cables) είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς καλωδίων στην Ευρώπη, κατασκευάζοντας καλώδια ισχύος και τηλεπικοινωνιών καθώς και υποβρύχια καλώδια για διάφορες βιομηχανικές χρήσεις, όπως υποθαλάσσια καλώδια για έργα αιολικής ενέργειας και διασυνδέσεις, καθώς και έργα μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας με το κλειδί στο χέρι. Η Hellenic Cables διαθέτει τρία εργοστάσια στην Ελλάδα και ένα στη Βουλγαρία, συμπεριλαμβανομένου του εργοστασίου υποβρύχιων καλωδίων της θυγατρικής της στην Κόρινθο, όπου οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας καθιστούν δυνατή την παραγωγή και τις δοκιμές σε μεγάλα, συνεχόμενα μήκη των μακρύτερων υποβρύχιων καλωδίων σε παγκόσμιο επίπεδο. Από το 2012 μέχρι σήμερα, η Hellenic Cables έχει υλοποιήσει ένα επενδυτικό πρόγραμμα αξίας 250 εκ. ευρώ για την παραγωγή υποβρύχιων καλωδίων υψηλής και υπερυψηλής τάσης στο εργοστάσιο στην Κόρινθο. Η Hellenic Cables αντιπροσωπεύει τον κλάδο παραγωγής καλωδίων της Cenergy Holdings SA. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της εταιρείας: www.hellenic-cables.com.

Σχετικά με την Cenergy Holdings

Η Cenergy Holdings είναι μια Βέλγικη εταιρεία μετοχών εισηγμένη τόσο στο Χρηματιστήριο των Βρυξελλών όσο και στο Χρηματιστήριο των Αθηνών, επενδύοντας σε κορυφαίες βιομηχανικές εταιρείες, εστιάζοντας στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση μεταφοράς ενέργειας, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και μετάδοσης δεδομένων. Το χαρτοφυλάκιο της Cenergy Holdings αποτελείται από την Σωληνουργεία Κορίνθου και την Hellenic Cables, εταιρείες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αντίστοιχων τομέων ανάπτυξης. Η Σωληνουργεία Κορίνθου είναι παγκόσμιος ηγέτης στην κατασκευή σωλήνων χάλυβα για τον τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου και σημαντικός παραγωγός κοίλων τμημάτων χάλυβα για τον κατασκευαστικό τομέα. Η Hellenic Cables είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς καλωδίων στην Ευρώπη, κατασκευάζοντας καλώδια ισχύος και τηλεπικοινωνιών καθώς και υποβρύχια καλώδια για τους προαναφερθέντες τομείς. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία μας, παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.cenergyholdings.com.